Naam: Priscilla Ruiterkamp
Opleiding: MBO begeleider specifieke doelgroepen

Werkervaring:

Mijn eerste baan in de zorg was in een verzorgingshuis, genaamd Thomashuis. Ik ben daar begonnen als stagiaire, om vervolgens als vakantiekracht te mogen werken, om vervolgens als werkneemster aan de slag te kunnen gaan. Dit werk heb ik 5 jaar lang met veel liefde en dankbaarheid gedaan. Daarnaast heb ik 1 op 1 een jonge dame begeleid. Met deze jonge dame heb ik voornamelijk veel activiteiten moeten bedenken en samen uitvoeren, zodat zij afleiding had van haar oorspronkelijke hulpvraag.

Op een gegeven moment kreeg ik de mogelijkheid om mijn horizon te verbreden bij de Baalderborg. Dit werk heb ik een 1,5 jaar mogen uitvoeren binnen de organisatie. Deze organisatie werkt met jeugdigen met een iets hoger niveau dan dat ik gewend was. Toen ik deze kans aangeboden kreeg heb ik deze met bij de handen aangepakt. Ik wilde meer voor de jeugd kunnen betekenen, maar kreeg niet de mogelijkheid om mijn kennis en ervaring over te brengen aan de jeugd, omdat de organisatie hun deuren moesten sluiten.

Na een rustmoment van een paar weken heb ik besloten om voor mijzelf bezig te gaan ik de zorg. Vanaf dat moment ging er een wereld voor mij open, omdat ik op verschillende plekken kwam en zo meer zag en leerde. Van het moment om als zelfstandige aan het werk te gaan tot aan nu, heb ik nog geen seconde spijt gehad.
Samen met vaste collega's, cliënten en andere zelfstandige zorgprofessionals heb ik mooie dingen mogen zien en meemaken.
In deze periode ben ik mijzelf tegengekomen en heb ik mijzelf ook als persoon ontwikkelt. Ik blijf mij altijd bijscholen, om mee te kunnen gaan in de zorg, maar ook om proffesioneel te zijn en te blijven.


Visie op de zorg:
Het maakt niet uit wie of hoe je bent, je mag er zijn!

Zoals wij in de "normale" maatschappij vaak zeggen dat iemand uniek is, zo zie ik mijn cliënten ook. Iedereen kan en mag zichzelf zijn en dat geeft hun een het gevoel dat zij uniek mogen zijn, op hun manier !
Cliënten moeten weten dat zij ongeacht hun beperking of verleden, er altijd gekeken kan worden naar de mogelijkheden die in de toekomst liggen.
Daarom ligt mijn focus bij het ondersteunen van persoonlijke ontwikkeling en het leren door ervaringen.
Mijn uitgangspunt is om de cliënt op 1 te zetten en met respect om te gaan met hen.

 

Groet,

Priscilla